George_Dalaras_bun.jpg

Concert George Dalaras

Adăugat de Cristian Bucuroiu

Categorii: Muzica si Concerte

Sala Palatului, Bucuresti
Sala Palatului, Bucuresti
Contactează organizatorul evenimentului

Contactează organizatorul evenimentului

Pentru a cere informații despre eveniment, completați formularul de mai jos ce va ajunge la organizatori


Legenda muzicii grecesti, George Dalaras – in concert extraordinar la Sala Palatului
    
George Dalaras, legenda muzicii grecesti, cel care a produs ”dependenta” de acordurile muzicii acestei tari in randul publicului din toata lumea, o voce aparte, melancolica si puternica, dar si un instrumentist desavarsit, va aduce la Bucuresti unul dintre concertele-eveniment ale anului 2017 –  „Dalaras Classics”.
 
Artistul are in spate o cariera impresionanta si a cantat impreuna cu alte mari nume ale muzicii, precum: Sting, Bruce Springsteen, Peter Gabriel, Jethro Tull, Yehuda Poliker, Goran Bregovic, Paco de Lucia si Al di Meola. De-a lungul carierei a lansat un numar uimitor de albume – 120 in total si a vandut peste 20 milioane de exemplare, fiind unul dintre artistii responsabili pentru initierea show-urilor grandioase pe marile stadioane din Grecia.
 
Anul care i-a adus faima de necontestat este 1972, cand impreuna cu solistul Haris Alexiou a lansat albumul Asia Minor, care a primit distinctia Discul de Aur. Incepand din acel moment cariera sa a ajuns in lumina reflectoarelor, urmand numeroase lansari de albume si piese, care au devenit celebre pe plan international.
 
5 mai 2017 – seara de muzica greceasca la Sala Palatului – cumpara bilete la concertul George Dalaras
 
 „Muzica lui izvorata din inima trezeste o emotie universala” scria revista „Figaro” despre modul uluitor prin care cantecele lui Dalaras, interpretate in limba greaca, reusesc sa emotioneze publicul de pe atatea continente. Iubitor al sonoritatilor exotice, Dalaras a fost influentat in repertoriul sau de muzica folk greceasca si rembetico, dar si de particularitatile muzicii latine.
 
Cantaret foarte versatil, Dalaras adauga numeroaselor stiluri ale muzicii grecesti pe care le abordeaza (rebetiko, laïkó, latina si pop) si influente ale muzicii arabe si israeliene, insa si-a surprins publicul si cu interpretari sensibile ale unor piese religioase.
George Dalaras, supranumit si omul-orchestra, impresioneaza atat prin vocea sa profunda, cu un timbru special, cat ci si prin abilitatea sa de a canta la cele mai multe instrumente cu coarde folosite in muzica greceasca contemporana – de la chitara si bouzouki, la baglamas, tzouras si outi.

Artist desavarsit, Dalaras este considerat un adevarat fenomen muzical, care, in ciuda faptului ca are o cariera de aproape 40 de ani, s-a aflat intotdeauna in topul celor mai inovatori cantareti de muzica greceasca. Dalaras a debutat pe scena la doar 16 ani, iar din acel moment cariera sa a urmat o curba ascendenta, care inca promite publicului noi si noi surprize. Legendarul cantaret a lansat peste 85 de albume solo, care i-au adus discuri de aur si platina si a fost invitatul sau producatorul a mai mult de 50 de alte inregistrari.

Un adevarat ambasador al muzicii grecesti in lumea intreaga, George Dalaras a sustinut mai mult de 500 de concerte in marile orase ale lumii, in randul carora s-a numarat si Bucurestiul. Marile orchestra ale lumii, printre care Orchestra din Viena, cea din Philadelphia, Osipov din Rusia si orchestra BBC au fost onorate sa-l acompanieze pe cel mai important cantaret al Greciei.

Anul 2017 il va aduce pe George Dalaras intr-un concert exceptional la Sala Palatului, in data de5 mai. „Dalaras Classics” va da ocazia publicului din Romania sa asiste la un spectacol cu o nota intima si personala a celui mai reputat cataret si muzician al Greciei.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată.(* marchează un câmp obligatoriu)

*

1996 - 2017 Copyright © Romanian Yellow Pages. Toate drepturile rezervate S.C. INFO PAGES S.R.L.
Sari la bara de unelte