BANNER WALACHIA 250X250

COOPERATIVA AGRICOLA WALACHIA PROD STAR

Adăugat de Cristian Bucuroiu

0 recenzii

Listat în Alte produse agricole, de horticultura si floricultura, Ferme, Utilaje si echipamente agricole (comert)

  • Sat Dobresti nr. 263, comuna Dobresti, jud. Arges
  • 0768 742 555
CAEN: 0150
CUI: 32696130
Nr Reg Com: C3/1/2014
Persoana de contact: Marius Ivanovici
Mobil: 0768 742 555
Program de lucru:
L-V 8.00 - 20.00

COOPERATIVA AGRICOLA WALACHIA PROD STAR
In secolul vitezei si al informatiei, exista un stat membru al Uniunii Europene – ROMANIA in care organizatiile cooperatiste sunt inca in faza incipienta, mai mult, ele fiind respinse chiar de cei care ar avea cel mai mult de castigat: COMUNITATEA RURALA
Pe plan mondial, datorita strategiilor de concentrare sau de dezvoltare, fermierii sunt pusi in fata unei decizii strategice fundamentale, si anume sa aleaga cum sa actioneze mai bine in conditii de nesiguranta pentru a realiza exploatatii agricole viabile, rentabile, rezistente la concurenta, cu piete de desfacere si eficienta in accesarea de fonduri financiare.
Constituirea producatorilor agricoli in forme asociative deschide noi oportunitati de dezvoltare economica prin atragerea unor avantaje locale, zonale sau regionale si folosirea puterii colective in scopul cresterii prosperitatii membrilor, a familiilor lor si comunitatilor din care fac parte.
Romania dispune de o agricultura in care isi defasoara activitatea aproximativ 37% din populatie, a caror suprafata medie este de 1,5 ha, fapt care impune cu acuitate organizarea fermierilor in forme asociative, in vederea modernizarii si dezvoltarii acestei ramuri economice de o deosebita importanta nationala.
Ca urmare a acestei analize si din dorinta de a proteja si dezvolta agricultura, care odinioara era motorul acestei tari, la data de 23 Ianuarie 2014 a luat nastere COOPERATIVA AGRICOLA WALACHIA PROD STAR.
Infiintata in baza Legii nr.566/2004, cooperativa are 7 membrii fondatori, este de gradul 2 si functioneaza dupa urmatoarele principii cooperatiste:
• asocierea voluntara;
• controlul democratic al membrilor, adica 1 om = 1 vot;
• participarea membrilor prin investitii si capital;
• autonomia si independenta propriilor afaceri fara influenta din afara, de orice natura ar fi, stat, politic sau alti investitori;
• asigurarea educatiei si pregatirii membrilor si ai conducerii;
• ajutorarea si deservirea membrilor cooperatori;
• cooperarea cu alte cooperative agricole;
• preocuparea pentru dezvoltarea durabila a comunitatii locale.
SCOPUL SI OBIECTUL DE ACTIVITATE
Cooperativa desfasoara activitati comerciale, fiind comercianta si producatoare de bunuri si servicii in agricultura, urmarind in acest scop:
• asigurarea conditiilor pentru obtinerea avantajelor economice de catre toti membrii cooperatori;
• asigurarea cerintelor membrilor cooperatori in aprovizionarea cu mujloace necesare productiei agricole;
• obtinerea de bunuri agricole de origine vegetala, animala, si piscicola, conform standardelor de piata;
• crearea de conditii pentru procesarea produselor agricole de origine vegetala, animala si piscicola, obtinerea de produse alimentare finite la calitatea standardelor de piata si de consum;
• valorificarea productiei realizate
• dezvoltarea economico-sociala a spatiului rural.
• CALITATEA DE MEMBRU COOPERATOR
Numarul membrilor cooperatori este nelimitat. Poate fi membru cooperator orice persoana care are capaitate deplina de exercitiu; impartaseste scopul comun; face o cerere de aderare; subscrie si plateste un numar de parti sociale; se angajeaza sa respecte prevederile legale, actul constitutiv si statutul cooperativei; la data inscrierii va varsa 30% din partile sociale subscrise iar diferenta in termen de cel mult 12 luni de la data inscrierii; va achita taxa de inscriere stabilita de adunarea generala si va obtine acordul Presedintelui Consiliului de Administratie.
Cooperatorii au urmatoarele drepturi si obligatii: sa participe la adunarile generale; sa aleaga si sa fie alesi in organele de conducere ale cooperativei; sa primeasca dividendele repartizate din profitul annual realizat; sa participe la activitatea cooperativei; sa aiba acces la informatii privind activitatile cooperativei; dreptul de a se retrage din cooperativa; dreptul de a beneficia de facilitati si servicii de la cooperativa.
Raspunderea membrilor cooperatori se limiteza la numarul de parti sociale subscrise.
Calitatea de membru cooperator inceteaza prin: retragere, excludere, deces sau dizolvarea cooperativei agricole.
Retragerea din cooperativa se poate face la cererea scrisa aprobata de adunarea generala, dar nu mai devreme de un an de la inscriere, iar drepturile cuvenite se achita in 3 luni de la incheierea situatiei financiare anuale aprobate de adunarea generala. Catre membrul ce se retrage sau este exclus se distribuie doar dividendele la care are dreptul si neridicate, capitalul social adus ca aport ramanand castigat cooperativei.
Excluderea unui membru cooperator se face prin dispozitia Presedintelui Consiliului de Administratie, in cazul in care acesta considera ca membrul cooperator ce urmeaza a fi exclus nu mai are un aport pozitiv in activitatea cooperativei. Dispozitia Presedintelui este definitiva.

Adaugă recenzia ta

Please login or register to add your review.

1996 - 2019 Copyright © Romanian Yellow Pages. Toate drepturile rezervate S.C. INFO PAGES S.R.L.
Sari la bara de unelte