logo

Fundația Mihai Neșu

Adăugat de Cristian Bucuroiu

0 recenzii

Listat în Fundatii

Persoana de contact: Mihai Nesu, Ioana-Nicoleta Ciurtin
Contactați Listare proprietar

Contactați Listare proprietarul

Pentru a cere informații despre listare, completați formularul de mai jos pentru a trimite un mesaj listare proprietarului.


Fundația Mihai Neșu

Misiunea Fundației

Fundația Mihai Neșu sprijină copiii cu dizabilități și boli cronice din România prin implicarea în proiecte și acțiuni caritabile, în vederea îmbunătățirii stării lor de sănătate. Fundația își propune dotarea cât mai multor centre de recuperare la standarde internaționale, dar și dezvoltarea unor programe de educare și conștientizare pentru copii și părinții acestora.

Punctul de plecare

Încă din 2010, cu un an înainte de nefericitul accident suferit de Mihai Neșu, acesta s-a implicat voluntar în antrenarea echipei de copii UVV din Utrecht, dorind să le ofere șansa de a juca fotbal sub supervizarea unui sportiv deja consacrat. Prima inițiativă caritabilă a avut loc în acest cadru, atunci când – drept mulțumire pentru grija lui – părinții copiilor antrenați de Mihai au decis să facă o colectă de echipamente sportive care să fie expediate în țara sa natală, România. Astfel, încă din acest moment, Mihai Neșu a reprezentat un punct în jurul căruia inițiativele umanitare s-au putut dezvolta.

De aceea, în 2011, după accidentarea lui Mihai și noua sa situație de sănătate, acesta a luat decizia de a înființa o fundație care să vină în întâmpinarea copiilor cu dizabilități și boli cronice. Așadar, Fundația Mihai Neșu s-a hotărât să concentreze întreaga activitate caritabilă cu privire la copiii din România, considerând că aceștia duc lipsă uneori de cele mai elementare tipuri de îngrijire medicală și asistență socială. Cunoscând din proprie experiență neajunsurile unei dizabilități, Mihai a realizat că acești copii nu trebuie supuși unei poveri într-atât de mari.

Mai mult decât atât, luând în seamă costurile semnificative pe care tratamentele și îngrijirea acestor copii le implică, activitatea fundației întemeiate se axează pe beneficiari provenind din familii fără posibilități financiare. De asemenea, date fiind limitele sistemului medical autohton, fundația își propune să contribuie la înființarea de noi clinici ori dotarea celor deja existente, în scopul oferirii unui cadru optim de recuperare pentru copii.

Pe de altă parte, fundația nu a renunțat la fotbal și la activitățile sportive care l-au consacrat pe Mihai Neșu, utilizându-le drept parte integrantă în evenimentele de conștientizare a populației, de promovare a proiectelor fundației ori chiar și în programele de recuperare concepute pentru copii.

Adaugă recenzia ta

Please login or register to add your review.

1996 - 2021 Copyright © Romanian Yellow Pages. Toate drepturile rezervate S.C. INFO PAGES S.R.L.
Sari la bara de unelte