Untitled

TURISM FELIX SA

Adăugat de Cristian Bucuroiu

0 recenzii

Listat în Hoteluri patru stele, Hoteluri trei stele, Turism balnear

  • Strada Victoria nr. 22, Băile Felix, Județul Bihor, 417500
  • +40 259 318 338
CAEN: 8514
CUI: 108526
Nr Reg Com: J05/132/1991
Telefon aditional: +40 259 318 338
Fax: +40 259 318 297

COMPANIA TURISM FELIX S.A.

Din 1995 până în prezent resursele naturale ale staţiunii Băile Felix sunt puse în valoare de către compania Turism Felix SA, care în ultimii ani a făcut investiţii masive în infrastructura de turism. Principalele atracţii gravitează în jurul apei termale, existând piscine, ştranduri, centre de performante de tratament și recuperare, centre SPA, hoteluri de la 5 stele până la 2 stele.

Suntem deosebit de mândri de certificările internaţionale dobândite precum TÜV, ISO 9001 şi EUROPESPA-med, garanţii pentru calitatea superioară a serviciilor oferite.

BINE AȚI VENIT ÎN BĂILE FELIX, O STAȚIUNE PENTRU TOATE VÂRSTELE

Staţiunea Băile Felix este cea mai mare stațiune balneară din ţară, care şi-a câştigat deja un renume binemeritat, atât în Romania cât şi peste hotare. Este localizată în partea de Nord – Vest a ţării, la 9 km de municipiul Oradea, într-o zonă colinară, cu păduri de fag şi de stejar, la o altitudine de 140 metri. Fiind favorizată de un climat continental moderat de şes şi coline, cu ierni blânde şi temperate sub influenţa unor elemente de natură mediteraneană, Băile Felix îşi păstrează caracterul pur de staţiune prin bogăţia inepuizabilă a apelor termominerale. Ca o recunoaștere a calităților terapeutice a acestor ape, la Expoziţia Mondială de la Paris din 1896, li s-au acordat medalia de Aur şi diploma de onoare.

Distracția și bucuria sunt în sezonul estival la cele mai înalte cote. De dimineața până seara, piscinele sunt pline de tineri dornici de distracție. Dansul, concursurile, sesiunile de Zumba, Aquagym și Pilates, petrecerile cu spumă și cu DJ vestiți sunt cele mai distractive și vindecătoare activități.

Actitivăți în aer liber: Pistă profesională de alergat, ciclism, echitație, etc

ISTORIA APEI TERMALE DIN BĂILE FELIX

Efectele miraculoase ale apei termale din Băile Felix sunt cunoscute încă de pe vremea Imperiului Roman. Tradiția pretinde că prin anul 1095 regele Ladislau, călătorind prin aceste ținuturi ar fi descoperit izvoarele termale cu efecte miraculoase. Cea mai veche mărturie despre existența acestor băi datează din anul 1221, de pe vremea Bației Hevius de Magno-Varadina, care a dăinuit pe aceste locuri până în vremea turcilor. Se mai poate vedea și azi unul dintre primele bazine construite în urmă cu sute de ani. În jurul primului izvor termal s-a dezvoltat, de-a lungul timpului, o stațiune înfloritoare care a atras turiști din toate colțurile Europei. Ca o recunoaștere a calităților terapeutice, la expoziţia mondială de la Paris, din 1896, apelor din această staţiune li s-a acordat medalia de aur şi diploma de onoare.

BENEFICIILE APEI TERMALE

Băile Felix au un bioclimat unic, cu o umiditate perfect echilibrată, care induce corpului uman o stare de relaxare și revigorare. Chiar și în sezon cald se poate simți o anumită formă de briză generate de influența vânturilor venite dispre Alpii Austrieci, care aduc cu ele curenți oceanici. Briza activează mecanisme de absorbție a căldurii și potențează efectele apei termale. Unice în lume, apele termale din Băile Felix sunt cele mai appreciate ape curative din regiune. Apa termală este atât de pură, încât poate fi consumată ca apă potabilă. Temperaturile de izvor, între 40-49˚C, şi concentraţia de săruri cu puţin peste 1g la litru oferă acestor ape proprietăţi miraculoase pentru majoritatea afecţiunilor aparatului locomotor, încadrânduse în categoria apelor oligominerale.

CENTRE DE TRATAMENT RECUNOSCUTE INTERNAȚIONAL

Hotelurile noastre dețin centre performante de tratament și recuperare. Hotelul Internațional este singurul hotel din România căruia i-a fost acordată dictincția EUROPESPA-med de către Asociaţia Europene a Staţiunilor Balneare (ESPA) cu sediul în Bruxelles.

Curele propuse în cadrul bazei de tratament se adresează următoarelor afecţiuni:

• afecţiuni reumatice degenerative (spondiloză, coxartorze, gonartroze, poliatroze)

• afecţiuni reumatice inflamatorii (spondilită anchilozantă, poliartrită reumatoidă)

• afecţiuni reumatice abarticulare (periartrită scapulo-humerală, tendinite, bursite)

• afecţiuni posttraumatice

• afecţiuni neurologice (discopatii, hernia de disc, pareze, paralizii)

Tratamentele de recuperare oferite aici atrag turiști din Olanda, Gemania, Norvegia, Franța și Italia, pentru calitate și prețuri foarte bune!

CENTRE DE SPA MODERNE

Alegeți să vă răsfățați într-un SPA cu tratamente termale. Relaxarea oferită de apă nu poate fi egalată, iar mineralele și sărurile din apa termală vă revigorează corpul și vă relaxează mintea. Centrele nostre SPA cu design modern, transformă vizita la SPA într-una relaxantă și, în același timp, luxoasă. Ritualurile senzoriale pentru față și corp, masajele și băile vă vor răsfăța simțurile și vă vor îmbunătăți starea de sănătate. Veți fi întâmpinați de terapeuți dedicați și profesioniști, care vor transforma sedința de SPA într-o experiență unică, de neuitat.

Centrele SPA vă așteaptă cu saloane de masaj, băi speciale, saună, salină, piscine, tratamente cosmetice cu produse profesionale și tratamente anti-aging GEROVITAL.

OSPITALITATE ȘI RĂSFĂȚ

Hotelurile noastre pun la dispoziția turiștilor camera confortabile și primitoare. Puteți alege hoteluri de 4 și 3 stele sau puteți opta pentru un hotel de 2 stele.

Hotel Internațional 4*

Hotel Termal 3*

Hotel Nufărul 3*

Hotel Poienița – Nou 2015! Clasificat 3 stele

Hotel Mureș 2*

BUCĂTĂRIE TRADIȚIONALĂ CU INFLUENȚE INTERNAȚIONALE

În restaurantele noastre îmbinăm într-un mod savuros bucatele traditionale cu arome internaționale. Ne laudăm cu maestul nostru culinar de la restaurantul Hotelului Internațional 4*, care pregătește cu atenție gustări rapide sau cine sofisticate, într-o reinterpretare actuală a preparatelor tradiționale.

REZERVAȚIE NATURALĂ

Aici, într-un microclimat unic în Europa datorită izvoarelor termale, cresc Nufărul alb (Nymphaea Candida), Lotusul Sacru (Nelumbo Nucifera) și Chiparosul de Baltă (Taxodium distichum). În 1931, în urma demersurilor profesorului Alexandru Borza, nufărul termal a fost declarat monument al naturii.

Adaugă recenzia ta

Please login or register to add your review.

1996 - 2023 Copyright © Romanian Yellow Pages. Toate drepturile rezervate S.C. INFO PAGES S.R.L.
Sari la bara de unelte